Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

УВАГА! ЗАЛИШАЄТЬСЯ АКТУАЛЬНОЮ НАСТУПНА ІНФОРМАЦІЯ:

October 24, 2012

Нові тарифи на електроенергію

НКРЕ прийнято рішення в опалювальний період продовжити дію найнижчого тарифу на електроенергію за обсяг споживання до 3600 кВт∙год на місяць (раніше за найнижчим тарифом оплачували лише за обсяги до 1800 кВт∙год на місяць). 
Це стосується населення, яке проживає в житлових будинках (у тому числі готельного типу та гуртожитках), обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками (або електроопалювальними установками та кухонними електроплитами), у тому числі в сільській місцевості, а також населення, яке проживає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання. 
Таким чином, оплата обсягів споживання електроенергії до 3600 кВт∙год на місяць згаданими категоріями споживачів здійснюватиметься за тарифом 21,54 коп. за 1 кВт∙год (з ПДВ).

Постанова НКРЕ від 13.09.12 р. № 1183 набула чинності з 01.10.12 р.

Тарифи на електроенергію, що відпускається населенню і населеним пунктам з 01.10.12 р. див. на нашому сайті у «Довіднику бухгалтера» у розділі «Ціни».

 

Ніч перед виборами буде на час довше

На сьогодні діє порядок обчислення часу, затвердженого постановою КМУ від 13.05.96 р. № 509, відповідно до якого в останню неділю жовтня (в ніч з 27 на 28 жовтня) о 4 годині проводиться переведення годинникової стрілки на 1 годину назад
Також нагадаємо, що у зв’язку з проведенням в Україні Євро-2012 було внесено на розглядзаконопроект, яким було запропоновано перевести годинникову стрілку навесні на літній час, а восени скасувати дію літнього часу і вже не переводити годинникової стрілки, тобто запровадити на території України час другого годинного поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки. 
Даний проект очікує розгляду та включено до порядку денного одинадцятої сесії. 
Також, починаючи з 04:00 28 жовтня, всі пасажирські, приміські та вантажні поїзди вирушатимуть по графіку руху, що діє, відповідно до осіннього часу.

Для зручного запам`ятовування порядку переведення стрілок годинника використовують мнемонічне правило перших букв: «ВВ — весной вперед, ОО — осенью обратно».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!