Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Зовнішні борги України у валюті практично зрівнялися з резервами НБУ - Мінфін

October 24, 2012

Сума поточних зобов`язань України в іноземній валюті становить близько $ 26 млрд, заявила директор Департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Міністерства фінансів України Галина Пахачук.

Чиновниця наголосила, що "якщо говорити про програму позик на 2012 р. Міністерства фінансів, передбачено 98 млрд грн. Ми маємо на 2013 р. прогнозні цифри, вони наближені до 2012 р. .. В середньому Україна позичає на зовнішніх ринках, якщо брати 2012 м., близько $ 4 млрд у рік, все інше - запозичення на внутрішньому ринку ".

При цьому вона додала, що зараз зобов`язання України в іноземній валюті перебувають біля позначки $ 26 млрд.

Нагадаємо, резерви України у вересні цього року скоротилися на $ 0,746 млрд, або 2,5%, - до $ 29,255 млрд. Таким чином, сума боргу України наближається до поточних резервів Нацбанку.

"Якщо говорити про обслуговування наших валютних зобов`язань, які є в зовнішньому боргу - ця сума сьогодні не більше 26 млрд дол Це сума погашення всіх наших зобов`язань, які Україна як суверенна держава взагалі має в іноземній валюті", - зазначила вона.

Крім того, вона підкреслила, що співвідношення зовнішнього і внутрішнього боргу становить 53% до 47%, і завданням наступних трьох років стане наблизити це співвідношення до паритетного значенням.

За словами представниці Мінфіну, структура зовнішнього боргу за валютами наступна: 4% - євро, 47% - гривня, 34% - долари і спеціальні права запозичення.

Нагадаємо, в НБУ вважають "абсолютно нормальним" падіння резервів за рік на $ 2 млрд.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!