Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Вага нетто товарів використовується в якості основи для нарахування акцизу

February 13, 2017

У листі від 17.01.17 р. № 163/99-99-12-03-03-18 ДФС нагадала, що вагою нетто вважається вага товару (продукції) без урахування ваги будь-якої тари чи упаковки. У разі якщо складовими частинами (елементами) підакцизного товару (продукції) є сукупно підакцизні товари (продукції) та інші види продукції, для цілей оподаткування акцизним податком врахуванню підлягає лише вага тих складових частин (елементів), які належать до підакцизних товарів (продукції).

Вказана норма не суперечить визначенню маси нетто товарів, зазначеному у Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами (консолідований текст станом на 25.06.2003), а також роз'ясненням щодо заповнення графи 38 митної декларації, зазначеним у вказаній Конвенції та наказі Міністерства фінансів України від 30.05.2012 N 651 "Про затвердження Порядку заповнення митних декларацій на бланку єдиного адміністративного документа", як це зазначено у листі Департаменту інформаційних технологій.

Беручи до уваги зазначене, на думку Департаменту для нарахування акцизного податку повинна використовуватись вага нетто товарів, зазначена у графі 38 митної декларації.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Ves-netto-tovarov-ispolzuetsya-v-kachestve-osnovy-dlya-nachisleniya-akciza.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!