Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Верховна Рада прийняла за основу проект Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення прозорості у сфері відносин власності з метою запобігання корупції"

May 13, 2015

Проектом закону № 2423 пропонується викласти в новій редакції статтю 28 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень".

У змінах до Закону «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» пропонується встановити, що для фізичних та юридичних осіб інформація з державного реєстру прав надається не лише за об’єктом нерухомого майна, як це передбачено в чинній редакції закону, але й за суб’єктом права. При цьому у разі запиту за суб’єктом права інформація про об’єкти нерухомого майна надаватиметься з певними обмеженнями.

Так з метою уникнення розкриття персональної інформації про місце проживання особи, що часто збігається з адресою нерухомого майна у власності, а також з метою попередження протиправних зазіхань на власність особи, пропонується розкривати відомості щодо назви області, міста, району на території яких розташовано об`єкт нерухомого майна. Такий підхід дасть змогу з одного боку виконати цілі та завдання законопроекту, а з іншого – не нашкодити суб’єктам власності на нерухоме майно відкриттям інформації про їх права на нерухоме майно.

Також документом пропонується внести зміни до Закону «Про державний земельний кадастр України», якими передбачено встановити, що відомості Державного земельного кадастру є відкритою інформацією; доповнити Закон «Про дорожній рух» статтею 34-1, передбачивши врегулювання надання інформації про зареєстровані транспортні засоби з Єдиного державного реєстру; Закон «Про запобігання корупції» - змінами щодо місцезнаходження об’єктів, які наводяться в декларації - назвою області, району, населеного пункту, в яких знаходиться об`єкт.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!