Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект держбюджету на 2017 рік

October 21, 2016

20 жовтня Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект Державного бюджету на 2017 рік.
За відповідне рішення проголосували 230 народних депутатів.
Цього року вперше за багато років проект бюджету був вчасно схвалений Урядом та внесений на розгляд Парламенту з дотриманням усіх норм бюджетного законодавства. Це дало достатньо часу народним депутатам та всім охочим для ознайомлення з документом.
Під час розробки проекту держбюджету-2017 Мінфін намагався бути максимально відкритими. З цією метою до процесу формування бюджету були залучені незалежні експерти та представники громадянського суспільства для перевірки розрахунків і прогнозів доходів. В результаті Уряд сформував реалістичний та відповідальний бюджет з ефективним використанням бюджетних коштів та забезпеченням при цьому основних потреб громадян.
Окрім того, цьогоріч Мінфін змінив основні підходи до розробки бюджету - першочерговими були доходи, а похідними - видатки. Тобто бюджет формувався не від побажань, а від реальних можливостей. Це дасть можливість отримати заплановані надходження, не створюючи тиск на бізнес, а навпаки - стимулюючи економічний розвиток.
Бюджет-2017 відрізняється також чіткою пріоритезацією ключових сфер, які отримали пріоритетну увагу та повне забезпечення фінансовим ресурсом. При цьому пріоритети визначались не від обсягу фінансування, а від необхідності реформувати та розвивати певний напрямок. Тобто фінансуватися будуть лише ті сфери, які вже реформовані або в процесі реформування. Таким чином, завдяки зміні підходів до фінансування Мінфін стимулюватиме реформи у низці галузей.
Водночас, у проекті держбюджету-2017 запроваджено середньострокове планування бюджету та закладено план розвитку економіки країни на перспективу. Прогнозування на кілька років вперед дозволить проводити системні глибокі реформи та покращити бізнес-клімат.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Verxovnaya-Rada-prinyala-v-pervom-chtenii-proekt-gosbyudzheta-na-2017-god.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!