Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Верховна Рада може замінити тимчасовий мораторій постійною забороною на продаж сільгоспугідь

April 21, 2015

Замінити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення постійно діючою нормою законодавства, яка забороняє відчужувати та змінювати цільове призначення сільгоспугідь.

Про це йдеться в його законопроекті «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку продажу права оренди на земельні ділянки сільгосппризначення», зареєстрованому 20 квітня 2015 (№ 2673).

Основною метою законопроекту є введення повної заборони на продаж земель сільськогосподарського призначення, які забезпечують товарне сільгоспвиробництво.

Пропонується «не продовжувати дію мораторію (заборони на відчуження та зміну цільового призначення земельних ділянок сільськогосподарського призначення), а зробити цю норму постійно діючою».

Водночас законопроектом встановлюється мінімальний термін оренди земель сільськогосподарського призначення. В разі його прийняття, договір оренди паю визначатиметься згодою сторін на термін від 14 до 50 років.

При передачі в оренду сільськогосподарських угідь для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, фермерського господарства строк дії договору оренди земельних ділянок визначається з урахуванням періоду ротації основної сівозміни та не може бути менше 14 років, а у разі розміщення на земельній ділянці багаторічних насаджень сільськогосподарського призначення — з урахуванням очікуваного періоду корисного використання відповідного багаторічного насадження, але не більше максимального строку дії договору оренди землі, визначеного законом.

 

Джерело: http://uteka.ua/

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!