Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

ВАСУ скасував постанову КМУ про зменшення в два рази норм споживання газу

February 18, 2016

Постанова Кабміну № 237 від 29 квітня 2015 року про зменшення в 2 рази норм споживання газу для жителів багатоповерхівок, в квартирах яких немає лічильників газу, є незаконним. Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) скасував його.
Рішення суду № К/800/49436/15 набуло чинності 28 січня 2016 року, оскарженню не підлягає.
У суді пояснили, що при розрахунку лютневої оплати за державний газ застосовуються колишні, діючі до травня 2015 року норми споживання газу без лічильників.
У зв'язку з постановою суду, постачальники газу будуть змушені за весь період дії визнаного судом незаконним Постанови КМУ, зробити перерахунок обсягів використаного палива споживачами, які не мають приладів обліку газу.
Постанова Кабміну № 237 діяла з травня 2015 року по 28 січня 2016 року (у цілому це 9 місяців). У складі середньостатистичний сім'ї - 2-3 людини. Якщо це врахувати і перерахувати, то вийде, що за цей період одне домогосподарство з газовою плитою, використовувало, але не сплатило близько 70 куб. м. газу. З урахуванням діючих цін, середньостатистична доплата для таких споживачів становитиме близько 500 грн.
Складніше ситуація у споживачів, що використовують газ як для приготування їжі, але і для підігріву води. В цьому випадку середньостатистичним домогосподарством було використано але не оплачено близько 300 куб м газу на суму понад 1,5 тисячі гривень.
Відомо, що судовий процес проти квітневого постанови Кабінету міністрів (про зменшення норм) ініціювали двоє громадян - споживачів газу, що мають прилади його обліку (лічильники). До них приєдналося громадське об'єднання «Асоціація газового ринку України». На думку позивачів, постанова уряду № 237 є дискримінаційним.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/VASU-skasuvav-postanovu-KMU-pro-zmenshennya-v-dva-razi-norm-spozhivannya-gazu-13679.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!