Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Валютна лібералізація: Який вплив матимуть нові правила на ситуацію в економіці

June 10, 2016

Нові правила пом’якшення валютних обмежень, безперечно, матимуть позитивний вплив на ситуацію в економіці.
По-перше, з іміджевої точки зору – в частині можливості репатріації частини дивідендів. По-друге, з психологічної, адже для населення це виглядає певним сигналом щодо можливості вільно розпоряджатися своїми коштами в банках. В-третє, позитив є і з економічної точки зору щодо продажу частини валютної виручки експортерами.
Так, зниження з 75% до 65% вимог щодо обов’язкового продажу надходжень в Україну в іноземній валюті на користь юридичних осіб безперечно матиме позитивний вплив на діяльність експортерів, каже вона.
Водночас НБУ певним чином «обмежив» себе в можливостях купівлі валюти. Потенційні обсяги вливання валюти на ринок будуть дещо зменшені, адже експортери матимуть змогу більше орієнтуватися на свої потреби і очікування. Втім, зважаючи, що останнім часом відбувалося зростання пропозиції на валютному ринку, суттєвого впливу на валютний курс таке пом’якшення не повинно мати.
Можливість емітентам корпоративних прав та акцій, за якими виплачуються дивіденди, депозитарним установам, що обслуговують рахунки в цінних паперах іноземних інвесторів, або безпосередньо іноземним інвесторам повернути дивіденди за кордон – однозначно матиме позитивний вплив на поведінку іноземних інвесторів.
Зважаючи на обмеження щодо сум виплат, це не матиме значного тиску на валютний ринок.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Valyutnaya-liberalizaciya-Kakoe-vliyanie-budut-imet-novye-pravila-na-situaciyu-v-ekonomike.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!