Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

В законі хочуть закріпити поняття медичної послуги

July 8, 2015

Депутати пропонують розмежувати визначення медичної допомоги та медичної послуги, закріпивши в законі друге поняття, з метою усунення неоднозначності при їх тлумаченні та використанні.

Відповідну пропозицію містить проект закону від 03.07.2015 № 2271а "Про внесення змін до статті 3 Основ законодавства України про охорону здоров`я щодо визначення дефініції "медична послуга".

Законопроектом пропонується змінити редакцію статті 3 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» і доповнити її таким терміном:

"Медична послуга - послідовно визначені дії або комплекс дій медичних працівників, направлені на профілактику, діагностику, лікування захворювання та реабілітацію, які мають самостійне закінчене значення і визначену вартість (ціну)".

Депутати вважають, що коли з закладами охорони здоров’я укладатимуться договори, згідно з якими фінансування надаватиметься не за кошторисом, а за обсягами медичних послуг, які мають завчасно визначену ціну, тобто – свою вартість, термін «медична допомога» буде мати соціальний характер, тоді як «медична послуга» – економічний. 

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/V-zakoni-xochut-zakripiti-ponyattya-medichnoi-poslugi-7649

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!