Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

В Україні можуть з`явитись прибуткові та муніципальні будинки

January 29, 2016

Депутати позитивно оцінили запровадження інститутів прибуткових та муніципальних житлових будинків. Очікується, що такі будинки використовуватимуть для надання житлових і нежитлових приміщень на умовах найму (оренди).
Відповідний законопроект № 3594 "Про прибуткові та муніципальні будинки" Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендував ВР прийняти за основу, повідомили "ЗіБ" у ВР. Необхідність прийняття документу обґрунтовують потребою у використанні ринку орендного житла для задоволення житлових потреб.
Проект передбачає, що і прибуткові, і муніципальні будинки - це багатоквартирні житлові будинки, які використовуються для надання житлових і нежитлових приміщень на умовах найму (оренди), за тим винятком, що прибуткові будинки належать фізособам-підприємцям та юрособам на праві приватної власності, а муніципальні будинки -  належать територіальній громаді.
Під час засідання комітету відзначалось, зл зараз в Україні відсутня можливість будувати будинки та реєструвати їх як єдиний об'єкт права власності (сьогодні реєструється окремо кожна квартира та нежитлове приміщення), а також передавати їх в управління як цілісний об'єкт нерухомості та використовувати багатоквартирні житлові будинки виключно для надання житлових та нежитлових приміщень у найм (оренду).
Члени Комітету вважають, що документ забезпечить більшу конкуренцію на ринку житла та задоволення потреб у житлі громадян, а також дозволить органам місцевого самоврядування будувати житлові будинки для соціально-незахищених груп населення.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/V-Ukraini-mozhut-z'yavitis-pributkovi-ta-municipalni-budinki-13146.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!