Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

В Україні хочуть скасувати ПДВ

November 27, 2017

У процесі спору Мінфіну та Комітету Верховної Ради з питань податкової і митної політики щодо способів адміністрування ПДВ усім стало очевидно, скільки проблем пов'язано зі сплатою цього податку. Що вкотре доводить його непотрібність. В Україні податки не служать тій меті, заради якої вони створювалися. По суті, це плата бізнеса державі за право заробляти в тій або іншій країні. Податки повинні бути дуже простими і сплачуватися як комунальні платежі. Натомість податки в Україні стали інструментом політичного тиску на бізнес. Спочатку податківці намагалися присвоювати платникам «9 стан» (відсутність за місцем знаходження), що служило підставою для розірвання договорів із ДФС про здачу електронної звітності з ПДВ і ліквідації свідоцтва платника ПДВ.
Потім – уведення солідарної відповідальності за сплату ПДВ контрагентів по всьому ланцюжку руху товару. Нарешті, проблеми невідшкодування податку, уведення ПДВ-рахунків, а тепер – блокування податкових накладних. Щоб боротися зі злочинцями, ми про всяк випадок караємо всіх. Давайте замість створення фінансової поліції заощадимо гроші на її формування та утримання, але скасуємо ПДВ, замінивши його на податок з обороту.
ПДВ – не самоціль, податок можна знімати з будь-якої бази, головне – щоб він був простим і зручним. Утім податок із продажів в Україні теж може не спрацювати, якщо весь товар кінцевому споживачу будуть продавати через фізосіб-підприємців, які його платити не будуть.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!