Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

У який термін необхідно сплатити податкове зобов’язання, якщо несвоєчасно подано звітність?

May 22, 2013

Строк сплати податку та збору та строки сплати податкового зобов’язання визначено статтями 31 та 57 Податкового кодексу України. 
Платник податків і зборів зобов’язаний подавати податкову звітність у встановлений законодавством строк. Якщо платник подав звітність з порушенням цих строків, але до закінчення граничного терміну сплати (останнього дня сплати) податкового зобов’язання, то суму, зазначену у такій  декларації, він повинен сплатити не пізніше останнього дня сплати (протягом 10 календарних днів за останнім днем відповідного граничного строку подання декларації). 
Якщо платник подає звітність з порушенням строків її подання та після граничного терміну сплати, суму податкового зобов’язання він повинен сплатити до того, як подасть цю звітність, оскільки граничний термін сплати вже минув.

За матеріалами офіційного порталу Міндоходів.

Звертаємо увагу: п. 120.1 та 126.1 Податкового кодексу передбачена відповідальність за неподання або порушення строку подання податкової звітності та за несвоєчасну сплату узгодженого податкового зобов’язання. Тож звітуйте та сплачуйте податки вчасно.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!