Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

У 2015 році жоден строковик в зону проведення АТО не направлятиметься

December 25, 2014

У 2015 році планується провести призов 40 тисяч громадян на строкову військову службу. Але в зону проведення АТО жоден строковик не направлятиметься. Новобранці пройдуть підготовку у п’яти навчальних центрах ЗСУ у містах Полтава, Житомир, Васильків, смт Десна та Старичі, після чого повністю замінять військовослужбовців строкової служби у пунктах постійної дислокації військових частин поза межами зони АТО.

Нова хвиля мобілізації до ЗСУ та інших військових формувань проводитиметься рівномірно по всій території України. При цьому буде врахований досвід минулих етапів мобілізації.

Перший етап часткової мобілізації у 2015 році розпочнеться 20 січня і триватиме 90 днів. Другий і третій етапи розпочнуться, відповідно, у квітні та червні і триватимуть по 60 днів.

Під чергову хвилю мобілізації підпадатимуть ті самі категорії громадян, що й під третю-другу-першу черги мобілізації. Це військовозобов’язані запасу віком від 25 до 60 років, які мають військово-облікові спеціальності Сухопутних військ, а саме: танкісти, артилеристи, десантники, піхотинці, зв’язківці, ремонтники, водії, механіки різних систем озброєння, фахівці з питань логістики, радіоелектронної боротьби, радіаційного, хімічного, біологічного захисту тощо.

Мобілізовані пройдуть обов’язкову 25-денну підготовку на базі навчальних центрів ЗСУ, де з ними займатимуться штатні інструктори, які брали безпосередню участь в бойових діях в зоні АТО. Після цього з ними відбудеться бойове злагодження у складі підрозділів, яке також триватиме 25 днів.

Тільки після закінчення навчання, бойового злагодження та забезпечення всім необхідним спорядженням, зброєю та військовою технікою мобілізовані будуть направлені для виконання завдань.

За матеріалами офіційного веб-сайту Міноборони.

Новини за темою:

Як учасникам АТО отримати земельні ділянки: покрокова інструкція

Про винагороду матеріальної допомоги у разі загибелі мобілізованого працівника

Повний перелік гарантій військовослужбовцям АТО, та призваним під час мобілізації

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!