Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Затверджено Детальні правила виробництва органічної продукції (сировини) рослинного походження

September 8, 2016

Кабмін прийняв постанову від 31.08.16 р. № 587 "Про затвердження Детальних правил виробництва органічної продукції (сировини) рослинного походження".
Ці Правила визначають вимоги до виробництва органічної продукції (сировини) рослинного походження та агротехнологічні особливості під час її виробництва.
Основою виробництва органічної продукції (сировини) рослинного походження є виключення з технологічного процесу її виробництва застосування хімічних добрив, пестицидів, генетично модифікованих організмів і їх похідних та продуктів, вироблених з генетично модифікованих організмів, консервантів.
Зокрема, передбачено, що у процесі виробництва органічної продукції (сировини) рослинного походження її виробник повинен забезпечити:
- провадження господарської діяльності, що не має шкідливого впливу на стан земель та родючість ґрунтів, сприяє підвищенню їх родючості та збереженню інших якісних показників, зменшує негативний вплив на ґрунти, запобігає незворотній втраті гумусу, поживних речовин тощо;
- мінімальне використання ресурсів, що не відновлюються, і продуктів несільськогосподарського походження;
- використання переваг біологізації землеробства шляхом розширення посівів багаторічних трав і впровадження бактеріальних препаратів, збільшення площ сільськогосподарських культур, що посіяні на зелене добриво;
- використання у виробництві процесів, що не завдають шкоди навколишньому природному середовищу та здоров'ю людей;
- утилізацію відходів і побічних продуктів рослинного походження в ході виробництва органічної продукції;
- урахування місцевого або регіонального екологічного балансу під час вибору продукції (сировини) для виробництва.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Utverzhdeny-Podrobnye-pravila-proizvodstva-organicheskoj-produkcii-syrya-rastitelnogo-proisxozhdeniya.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!