Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Затверджено критерії оцінювання ступеня ризику від провадження діяльності з поводження з небезпечними відходами

November 16, 2016

Уряд прийняв постанову від 09.11.16 р. № 804 "Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами, що підлягає ліцензуванню, та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Міністерством екології та природних ресурсів".

Документ удосконалив державний контроль у сфері провадження господарської діяльності у сфері поводження з небезпечними відходами. Зокрема, затверджено критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження такої діяльності.

До суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику відносяться суб’єкти, які:

- здійснюють операції з утилізації та/або знешкодження дев’яти та більше видів небезпечних відходів;

- протягом останніх двох років, що передують плановому, але не менш як за результатами двох останніх заходів державного нагляду (контролю) допустили порушення вимог ліцензійних умов провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами.

До суб’єктів господарювання із середнім ступенем ризику відносяться суб’єкти, які:

- здійснюють операції з утилізації та/або знешкодження восьми та менше видів небезпечних відходів;

- здійснюють операції з поводження з небезпечними відходами (крім операцій з утилізації та/або знешкодження небезпечних відходів) щодо 15 та більше видів небезпечних відходів;

- протягом останніх трьох років, що передують плановому, але не менш як за результатами двох останніх заходів державного нагляду (контролю) допустили порушення вимог ліцензійних умов провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами.

До суб’єктів господарювання з незначним ступенем ризику відносяться суб’єкти, які:

- здійснюють операції з поводження з небезпечними відходами (крім операцій з утилізації та/або знешкодження небезпечних відходів) щодо 14 та менше видів небезпечних відходів;

- протягом останніх п’яти років, що передують плановому, але не менш як за результатами двох останніх заходів державного нагляду (контролю) не допустили порушень вимог ліцензійних умов провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами;

- не віднесені до суб’єктів господарювання з високим та середнім ступенем ризику.

Планові заходи державного нагляду (контролю) за діяльністю суб’єктів господарювання з  поводження з небезпечними відходами здійснюються Мінприроди з такою періодичністю:

- з високим ступенем ризику — не частіше одного разу на рік;

- із середнім ступенем ризику — не частіше одного разу на три роки;

- з незначним ступенем ризику — не частіше одного разу на п’ять років.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Utverzhdeny-kriterii-ocenki-stepeni-riska-ot-osushhestvleniya-deyatelnosti-po-obrashheniyu-s-opasnymi-otxodami.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!