Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Затверджено методику розробки регіональних стратегій розвитку

May 11, 2016

Мінрегіон прийняв наказ від 31.03.16 р. № 79 "Про затвердження Методики розробки, проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації регіональних стратегій розвитку і планів заходів щодо їх реалізації".
Регіональна стратегія розвитку є документом, що визначає тенденції і основні проблеми соціально-економічного розвитку регіону, стратегічні та оперативні цілі, пріоритети розвитку регіону на відповідний період, основні завдання, етапи та механізми їх реалізації, систему моніторингу та оцінки результативності.
А план заходів щодо реалізації регіональної стратегії є інструментом реалізації регіональної стратегії, який передбачає заходи в середньостроковій перспективі (від 3 до 4 років) і в рамках передбачених регіональної стратегією завдань, відповідальних виконавців, терміни виконання, обсяги та джерела фінансування з визначенням індикаторів результативності їх виконання , і є основою для розробки інвестиційних програм (проектів), спрямованих на розвиток регіонів.
Регіональні стратегії і плани заходів розробляються Радою міністрів АР Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями.
Необхідною умовою успішності планування, крім об'єктивного аналізу ситуації в регіоні, являються найбільш ймовірні прогнози, побудовані на статистично зафіксованих тенденціях і кількісних показниках, з урахуванням особливостей функціонування тих секторів і сфер економіки регіону, які є найбільш значущими для цієї території. Це можливо здійснити на підставі демографічного і економічного прогнозів розвитку регіону, а також шляхом обговорення з громадськістю.
Опрацьовується кілька варіантів сценаріїв розвитку: базовий, оптимістичний і песимістичний. Альтернативні базовому сценарії необхідні для подальшого перегляду, корекції (в разі необхідності) цілей регіональної стратегії і стратегічного бачення.
Проект регіональної стратегії подається на затвердження Верховній Раді АР Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським радам не пізніше ніж через 6 місяців після затвердження Державної стратегії регіонального розвитку.
Результати реалізації регіональних стратегій визначаються на підставі проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації планів заходів. Проведення моніторингу та оцінки результативності здійснюється на основі звітів відповідальних за виконання проектів регіонального розвитку.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Utverzhdena-metodika-razrabotki-regionalnyx-strategij-razvitiya.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!