Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Затверджено порядок надання ГФС інформації про доходи фізосіб на запити НАЗК

December 28, 2016

Мінфін і НАЗК прийняли наказ 28.10.16 р. № 911 та рішення 28.10.16 р. № 101 "Про затвердження Порядку надання Державної фіскальної службою України інформації з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про доходи фізичних осіб на запити Національного агентства з питань запобігання корупції".
НАЗК буде отримувати інформацію з баз данихД, необхідну для контролю та перевірки декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
Згідно з Порядком, запит до ДФС направляється в електронному вигляді і може стосуватися доходів фізосіб, крім осіб, які займають посади, перебування на яких становить державну таємницю. Запит про останніх направляється в ДФС в письмовому вигляді.
Запит формується по одному або декільком особам. Одній фізичній особі відповідає одна запис. Запит складається не більш ніж з 999 записів.
ДФС відповідає протягом 5 робочих днів з дня отримання запиту.
Якщо фізособа ідентифікована та в реєстрі є інформація про доходи за запитуваний період, у відповіді зазначається:
- код за ЄДРПОУ або реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) та номер паспорта, а також назва або прізвище, ім'я, по батькові (за наявності) податкового агента;
- сума доходу, нарахованого фізичній особі, податковим агентом, у розрізі ознак доходу та/або суми доходів, отриманих самозайнятими особами; розмір утриманого ПДФО.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Utverzhden-poryadok-predostavleniya-GFS-informacii-o-doxodax-fizlic-na-zaprosy-NAPK

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!