Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Затверджено Порядок здійснення контролю у сфері держреєстрації

December 27, 2016

Уряд прийняв постанову від 21.12.16 р. № 990 "Про затвердження Порядку здійснення контролю у сфері державної реєстрації".
Уряд зробив черговий крок у напрямку запровадження європейських стандартів захисту прав власності, економічних інтересів громадян та інвесторів.
Зокрема, затверджено Порядок здійснення контролю у сфері державної реєстрації.
Міністерство юстиції здійснюватиме контроль за діяльністю суб'єктів державної реєстрації та державних реєстраторів не тільки при розгляді скарг на рішення, дії або бездіяльність у сфері державної реєстрації, а й шляхом постійного моніторингу реєстраційних дій в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань та Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.
Прийнятий Порядок визначає підстави та критерії проведення такого моніторингу реєстраційних дій. Виявлення в процесі моніторингу порушень порядку державної реєстрації є підставою для проведення Міністерством юстиції камеральної перевірки державних реєстраторів та/або суб'єктів державної реєстрації.
Крім того, документом передбачено складання протоколу про адміністративне правопорушення, у разі виявлення за результатами моніторингу реєстраційних дій фактів неподання юридичною особою державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Utverzhden-Poryadok-osushhestvleniya-kontrolya-v-sfere-gosregistracii

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!