Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Затверджено порядок визначення технологічних нормативів використання питної води

June 16, 2015

Затверджено Порядок визначення індивідуальних технологічних нормативів використання питної води суб`єктам природних монополій, ліцензування діяльності яких здійснюється Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
Дія цього Порядку поширюється на суб`єктів господарювання, які здійснюють або мають намір здійснювати господарську діяльність з централізованого водопостачання та водовідведення, ліцензування якої здійснює НКРЕКП, та є суб`єктами природних монополій, та застосовується НКРЕКП при визначенні та встановленні індивідуальних технологічних нормативів використання питної води (далі – ІТНВПВ) таким суб`єктам господарювання.
Для визначення та встановлення ІТНВПВ заявник подає до НКРЕКП заяву за нижчеприведеною формою та такі документи:
1) розрахунки ІТНВПВ, які прошиваються, а сторінки яких нумеруються. Ці розрахунки скріплюються печаткою підприємства і є невід`ємною частиною погодження ІТНВПВ;
2) документи, що підтверджують достовірність використаних у розрахунках поточних ІТНВПВ вихідних даних (дані звітності, довідки, за необхідності проектні матеріали), а також (за необхідності) план заходів, спрямованих на підвищення ефективності використання питної води підприємством, із зазначенням показників перспективних ІТНВПВ (за роками); при повторному погодженні підприємство надає звіт щодо результатів виконання зазначеного плану заходів;
3) у разі необхідності фактичні дані інструментального аналізу технологічних витрат і втрат, зафіксованих засобами обліку (за наявності засобів обліку) за останній рік. При значній відмінності фактично виміряних і розрахованих поточних ІТНВПВ рішення щодо застосування того чи іншого значення приймає уповноважений орган.
НКРЕКП розглядає заяву, документи та розрахунки протягом 30 календарних днів з дня надходження заяви.
Якщо заява не відповідає формі та/або додані до неї документи, а також розрахунки ІТНВПВ не відповідають встановленим вимогам заява залишається без розгляду, про що НКРЕКП листом за підписом члена НКРЕКП повідомляє заявника протягом 10 робочих днів з дня надходження заяви із зазначенням вичерпного переліку зауважень щодо поданої заявником заяви та/або доданих до неї документів, а також розрахунків ІТНВПВ.
Рішення про встановлення визначених ІТНВПВ приймаються на засіданні НКРЕКП.
Копія постанови НКРЕКП про встановлення ІТНВПВ надсилається заявнику листом протягом 10 робочих днів після прийняття відповідного рішення НКРЕКП.

Постанова НКРЕКП від 23.04.15 р. № 1305 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!