Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Затверджено перелік зовнішніх боргових інструментів України, з якими здійснюється правочин стосовно зміни умов запозичень, та надано настанови для вжиття заходів учасниками процесу реструктуризації

April 6, 2015

На засіданні Уряду України було затверджено Розпорядження, що окреслює периметр боргової операції України, що здійснюється в рамках кредитної програми МВФ, ухваленої 11 березня.

Кабінет Міністрів України затвердив перелік зовнішніх боргових зобов’язань, щодо яких планується здійснення правочинів стосовно зміни умов запозичень, та надано настанови для вжиття заходів учасниками процесу реструктуризації.

Правочини стосовно зміни умов запозичень мають забезпечити виконання Україною трьох кількісних зобов’язань України перед МВФ щодо досягнення конкретних показників боргу, а саме:

(і) заощадження на зовнішніх платежах по боргових зобов’язаннях держави, гарантованих державою та суб’єктів господарювання державного сектору економіки на суму приблизно 15 млрд. дол. США за період реалізації програми МВФ;

(ii) забезпечення до 2020 р. співвідношення державний борг/ ВВП на рівні, не вище, ніж 71 % від ВВП;

(iii) підтримання загальних потреб у фінансуванні бюджету за борговими операціями в середньому на рівні 10 % від ВВП (максимум 12 % від ВВП на рік) в 2019–2025 рр.

З метою досягнення цих трьох завдань, правочини стосовно зміни умов запозичень мають включати в себе всю зовнішню заборгованість державного сектору, що виникла до 28 лютого 2014 року, та що представляє собою:

1. Державний зовнішній борг

2. Гарантований державою зовнішній борг

3. "Квазі-суверенний" зовнішній борг, що включає єврооблігації державних банків, Укрзалізниці, міста Київ.

Правочин щодо кожного фінансового інструменту, що включено до периметру, має забезпечити свій внесок у досягненні трьох завдань боргової операції. Одночасно, враховуючи важливість «Укрексімбанку» та «Ощадбанку» для банківської системи і відновлення економіки України, правочини стосовно зміни умов запозичень їх зовнішніх зобов’язань мають на меті досягнення лише цілей програми МВФ щодо ліквідності ("мета 1").

Повний перелік цінних паперів, щодо яких будуть здійснюватися правочини стосовно зміни умов запозичень, є додатком до Розпорядження Кабінету Міністрів
Джерело: http://uteka.ua/ 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!