Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уточнені Методрекомендації інспектування органами Держфінінспекції

December 14, 2015

Внесено зміни до Методичних рекомендацій щодо здійснення інспектування органами Державної фінансової інспекції України.
Так, встановлено, що при проведенні ревізії може застосовуватись суцільний або вибірковий спосіб перевірки питань програми ревізії.
Визначає спосіб (суцільний або вибірковий) перевірки керівник ревізійної групи за погодженням з керівником відповідного галузевого підрозділу органу Держфінінспекції.
У разі застосування вибіркового способу перевірки має бути чітко визначено перелік періодів діяльності та/чи операцій (документів) об'єкта контролю, що пропонується перевірити вибірковим способом (далі - вибірка), з наданням відповідних обґрунтувань.
Визначає вибірку керівник ревізійної групи за погодженням з керівником відповідного структурного підрозділу органу Держфінінспекції на підставі аналізу відомостей про обсяг фінансових ресурсів об'єкта контролю, інформації та документів, отриманих від об'єкта контролю, органів влади, правоохоронних органів та інших суб'єктів, результатів попередньо проведених контрольних заходів та інших даних щодо діяльності об'єкта контролю.
У разі виявлення порушень законодавства під час перевірки питання вибірковим способом необхідно забезпечити перевірку цього питання суцільним способом.
Крім цього, встановлено, що обов'язковому перегляду підлягають фінансові плани підприємств, які запланували чистого прибутку менше ніж 50 мільйонів гривень, але за результатами останнього звітного періоду (рік, квартал) фактично отримали або за прогнозними розрахунками мають отримати чистого прибутку 50 мільйонів гривень і більше.

Наказ Держфінінспекції від 24.11.15 р. № 280 набув чинності з дня прийняття.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!