Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уточнено Порядок накладення штрафів за порушення законодавства про зайнятість населення

February 10, 2016

Постановою від 03.02.16 р. № 55 внесено зміни до Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про зайнятість населення.
Зокрема, передбачається, що тепер указаний Порядок визначає механізм накладення на суб’єктів господарювання та роботодавців штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення, передбачених ч.  2  ст. 265 КЗпП та ч.ч. 2–7 ст. 53 Закону України «Про зайнятість населення».
Штрафи можуть бути накладені на підставі:
- рішення суду про оформлення трудових відносин із працівником, який виконував роботу без укладення трудового договору, та встановлення періоду такої роботи чи роботи на умовах неповного робочого часу в разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, в установі, організації;
- акта про виявлення під час перевірки суб’єкта господарювання чи роботодавця ознак порушення законодавства про працю та/або зайнятість населення, складеного посадовою особою Держпраці чи її територіального органу.
Уповноважена посадова особа не пізніше ніж через 10 днів із дати складення акта приймає рішення щодо розгляду справи про накладення штрафу.
Крім цього, Уряд нагадує, що стаття 265 Кодексу законів про працю України передбачає відповідальність у вигляді штрафу у розмірі від 1378 гривень до 41340 гривень за використання неоформленої праці, несвоєчасну виплату заробітної плати, виплату її з порушенням мінімальних гарантій, а також за недотримання гарантій, встановлених для мобілізованих працівників.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Utochneno-Poryadok-nakladennya-shtrafiv-za-porushennya-zakonodavstva-pro-zajnyatist-naselennya-13407.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!