Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уточнено порядок Обслуговування в установах банків коштів бюджету розвитку та власних надходжень

January 16, 2016

Унесено зміни до Порядку обслуговування коштів місцевих бюджетів у частині бюджету розвитку та власних надходжень бюджетних установ в установах банків державного сектора, затвердженого постановою КМУ від 14.05.15 р. № 378 (далі – Порядок № 378). Так, відтепер рішення місцевої ради про обслуговування коштів бюджету розвитку та власних надходжень розпорядників коштів у банках приймається до 25 грудня року, що передує плановому. Під час обслуговування коштів у банках виключно розпорядники (одержувачі) бюджетних коштів та банки будуть забезпечувати проведення процедур та здійснення повноважень, визначених Законом № 1197.
Також конкретизовано порядок відкриття в банку місцевим фінансовим органам та/або розпорядникам (одержувачам) бюджетних коштів поточних рахунків для зарахування коштів та здійснення витрат. Визначено джерело здійснення оплати послуг з обслуговування коштів (власних надходжень та бюджету розвитку) у банках. Зокрема, видатки на оплату послуг з обслуговування власних надходжень бюджетних установ здійснюються з відповідного банківського рахунка, а коштів бюджету розвитку – за рахунок коштів загального фонду відповідного місцевого бюджету згідно з рішенням про місцевий бюджет.
Більш детально про механізм погашення кредиторської заборгованості, розподілу коштів бюджету розвитку головними розпорядниками коштів, унесення протягом року розпорядниками коштів змін до спеціального фонду кошторису за власними надходженнями, повернення коштів, помилково або надміру зарахованих на рахунки з обліку надходжень до бюджету розвитку, відкриті в органах Казначейства, та порядок організації бухобліку операцій щодо виконання бюджету розвитку тощо читайте в наступному номері «БАЛАНС-БЮДЖЕТУ».

Постанова КМУ від 16.12.15 р. № 1049 набула чинності з 26.12.15 р. («Урядовий кур’єр» від 26.12.15 р. № 243).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!