Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Усунено надмірне навантаження при оформленні права на здійснення спецводокористування

February 8, 2017

Верховна Рада прийняла у цілому та готує на підпис законопроект № 3323 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, які регулюють відносини, пов'язані з одержанням документів дозвільного характеру (щодо спеціального водокористування)".
Метою Закону є дерегуляція та розвиток підприємництва, поліпшення умов ведення бізнесу шляхом усунення надмірного навантаження при оформленні права на здійснення спеціального водокористування та приведення процедури оформлення зазначеного права до вимог Закону України «Про адміністративні послуги».
Документом внесено зміни до законодавчих актів України в частині спеціального водокористування.
Процедура оформлення права на спеціальне водокористування здійснюватиметься згідно з вимогами, визначеними Законом України «Про адміністративні послуги». При цьому буде зменшена кількість дозвільно-погоджувальних органів з чотирьох до двох.
Крім того, обмежено сферу дії спеціального водокористування (для водокористувачів, що у своїй діяльності використовують не значні обсяги води та вторинних водокористувачів), збільшено строк права на його здійснення, а також установлено можливість подання водокористувачами документів в електронному вигляді.
Також скорочено перелік документів, які подаються водокористувачем для оформлення права спеціального водокористування, визначено їх вичерпний перелік та заборонено вимагати від водокористувачів документи, що не передбачені переліком.
Окрім того, Законом встановлено вичерпні підстави для припинення права спеціального водокористування та порядок припинення такого права.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Ustranena-chrezmernaya-nagruzka-pri-oformlenii-prava-na-osushhestvlenie-specvodopolzovaniya.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!