Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Удосконалено деякі положень соціальної політики: прийнято Закон

December 25, 2015

Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо стабілізації фінансового стану держави та удосконалення окремих положень соціальної політики)" (законопроект № 3628).
Документом передбачається забезпечити збереження середнього заробітку мобілізованого працівника на підприємствах, в установах, організаціях, фермерських господарствах, сільськогосподарських виробничих кооперативах та у фізичних осіб - підприємців.
Збережено діючі гарантії пенсійного забезпечення наукових працівників, що були визначені Законом від 02.03.15 р. № 213-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення" і діють на сьогодні.
Залишено чинну норму щодо показника середньої заробітної плати, який враховується при призначенні пенсій.
Передбачено виплату повної пенсії працюючим ветеранам військової служби, які продовжують реалізовувати державну політику на посадах держслужби.
Забезпечено безоплатне харчування дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах, протягом всього часу навчання.
Передбачено фінансування за рахунок коштів державного бюджету здобуття освіти у державних вищих навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації.
Врегульовано положення щодо фінансування закладів культури (бібліотеки, музеї, театри) та визначення вартості надання платних послуг цими закладами.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!