Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Удосконалено порядок установлення офіційного курсу гривні та механізм його розрахунку

March 27, 2015

З 31 березня 2015 року офіційний курс гривні до інвалют та курс банківських металів, стосовно яких передбачено щоденне встановлення офіційного курсу (далі – офіційний курс гривні), установлюватиметься наприкінці робочого дня та починатиме діяти з наступного робочого дня.
З цієї самої дати офіційний курс гривні:
- установлений на останній робочий день тижня або на передсвятковий день, діятиме протягом наступних вихідних або святкових днів;
- установлений в останній робочий день тижня або в передсвятковий день, починатиме діяти в перший робочий день наступного тижня чи в перший післясвятковий робочий день;
- до інвалют, стосовно яких передбачено встановлення офіційного курсу раз на місяць, установлюватиметься в останній робочий день місяця та діятиме з першого до останнього числа наступного календарного місяця.
Повідомлення про встановлення офіційного курсу оприлюднюватиметься в день його встановлення до 18 години на сторінці Офіційного інтернет-представництва НБУ.
Також з 31 березня 2015 року розрахунок офіційного курсу гривні до долара США здійснюватиметься як середньозважене значення курсу гривні до долара США за всіма укладеними угодами з його купівлі та продажу на умовах "тод", "том" та "спот" у день установлення офіційного курсу за даними Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України НБУ.
Новий порядок установлення офіційного курсу гривні значно полегшить використання офіційного курсу банками та суб’єктами господарювання під час здійснення облікових дій та інших операцій, за якими передбачено використання офіційного курсу. А вдосконалений механізм його розрахунку забезпечить більшу відповідність офіційного курсу реальним ринковим котируванням гривні до іноземних валют та банківських металів.

За матеріалами офіційного інтернет-представництва НБУ.

Новини за темою:
Офіційні курси валют з 14:00 26 березня 2015 року
Банки отримають час на відновлення їх нормальної діяльності

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!