Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Удосконалено Порядок проходження військової служби

January 5, 2017

Президент підписав Закон від 06.12.16 р. № 1769-VIII «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо вдосконалення порядку проходження військової служби».
Реалізація Закону дозволяє нормувати деякі питання, пов'язані з прийняттям, продовженням і звільненням громадян з військової служби. Зокрема, дасть можливість військовослужбовцям, які проходять військову службу за різними видами контрактів в особливий період, за бажанням продовжити військову службу за новим контрактом або звільнитися з військової служби.
Це дає можливість завершити контракт з тими, хто вирішив повернутися додому, але разом з тим - ні на йоту не знизити боєздатність і боєздатність частин і підрозділів, у першу чергу тих, які знаходяться в зоні проведення АТО, бойових операцій по захисту нашої держави.
Тим громадянам України, які уклали фактично безстроковий контракт про час особливого періоду, ми даємо можливість відновити справедливість і дати можливість командирам забезпечити їх звільнення.
Заміна особового складу буде здійснюватися поетапно. Законом встановлюється, що право на звільнення від військової служби набувають військовослужбовці, які проходять військову службу за контрактом, дію якого було продовжено понад встановлених термінів на період до оголошення демобілізації, і які служили не менше 18 місяців з дати його продовження. Також звільнитися вправі військові, які уклали контракт на термін до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію та відслужили не менше 24 місяців військової служби за контрактом.
Документом також вносяться зміни до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», пов'язані з нормуванням інших питань прийняття, проходження, звільнення з військової служби.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Usovershenstvovan-Poryadok-proxozhdeniya-voennoj-sluzhby-1.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!