Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Удосконалено порядок надання соціальних стипендій деяким категоріям студентів

February 9, 2017

Кабмін постановою від 08.02.17 р. № 56 вніс зміни до Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів. Мінсоцполітики розробило відповідний проект акта за результатами практичної реалізації зазначеного Порядку протягом січня поточного року та з метою соціального захисту осіб з інвалідністю та дітей із малозабезпечених сімей.

Зокрема, перелік осіб, які мають право на соціальні стипендії, доповнено такими категоріями:
- діти-інваліди та особи з інвалідністю І-ІІІ групи;
- студенти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України „Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”;
-  особи, яким призначені соціальні стипендії Верховної Ради України для студентів вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей згідно з постановою Верховної Ради України.
Також ухваленою сьогодні на засіданні Уряду постановою передбачається збільшення на 20 відсотків соціальної стипендії студентам (курсантам), які постійно проживають на території населеного пункту або навчаються у навчальному закладі, що розташований у населеному пункті, якому надано статус гірського населеного пункту.
Водночас уточнюється і перелік документів, які надаватимуться студентами (курсантами) для призначення соціальних стипендій. Якщо студент (курсант) має право на призначення соціальної стипендії одночасно з декількох підстав, соціальна стипендія виплачуватиметься відповідно до однієї з підстав, за вибором студента (курсанта).
Прийнято рішення подовжити ще на 1 місяць перехідний період можливості звернення за призначенням студентам (курсантам) соціальної стипендії з 1 січня 2017 року ( за умови їх звернення за місцем навчання до квітня 2017 року включно).
Крім того, удосконалено форму списку студентів (курсантів), яким призначено соціальну стипендію. А саме у поданих списках зазначатиметься категорія студентів, яким призначено соціальну стипендію, назва навчального закладу або його структурного підрозділу із зазначенням рівня акредитації, термін по який призначено соціальну стипендію.
Витрати, пов’язані з реалізацією постанови Кабінету Міністрів України, будуть здійснюватися за бюджетною програмою для фінансуванням витрат, пов’язаних із виплатою соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів, передбаченою Мінсоцполітики.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Usovershenstvovan-poryadok-predostavleniya-socialnyx-stipendij-nekotorym-kategoriyam-studentov-1.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!