Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Умови та пільги для безробітних, які проходять профпідготовку або підвищення кваліфікації

June 20, 2014

Затверджено зміни до Порядку професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних.

Зокрема, у разі направлення безробітних на професійне навчання за професіями, для набуття яких вимагається попередній медичний та наркологічний огляд, відшкодовуються витрати для проходження такого огляду. Для цього територіальні органи укладають договори з відповідними закладами охорони здоров`я.

У разі направлення безробітного на професійне навчання до навчального закладу, що розташований не за місцем реєстрації його як безробітного та/або не за місцем реєстрації його місця проживання чи перебування, такий безробітний забезпечується місцем проживання на період навчання, йому видається направлення на проживання за формою, наведеною у додатку 2 до цього Порядку, та компенсуються витрати на проїзд до місця навчання та у зворотному напрямку за добу до початку навчання та за добу, що настає після закінчення навчання.

Безробітному компенсуються витрати на проїзд транспортом загального користування (в тому числі міським) (крім таксі) на підставі квитків або довідки транспортного підприємства про вартість проїзду при відсутності квитків, табеля відвідування занять безробітним за формою, наведеною у додатку 3 до цього Порядку, маршрутного листа за формою, наведеною у додатку 4 до цього Порядку, та у разі компенсації проїзду до місця проходження виробничого навчання (практики) відповідно до витягу з наказу навчального закладу про направлення його на виробниче навчання (практику).

Спільний наказ Мінсоцполітики, МОЗ від 23.05.14 р. № 316/635 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

[d1461] 

Новини за темою:

Новий порядок професійного навчання безробітних

Безробітні залучаються на тимчасову роботу: що в трудовій книжці?

Нові форми документів для безробітних

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!