Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Посилено охорону рідкісних видів тварин та рослин

February 8, 2017

Верховна Рада прийняла у цілому законопроект № 2023 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо виконання Конвенції 1979 року про охорону дикої флори і фауни та природних середовищ існування в Європі)".
Підприємства, установи, організації та громадяни зобов’язані відшкодовувати шкоду, заподіяну ними внаслідок порушення законодавства в галузі охорони, використання і відтворення тваринного світу. Розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного світу, а також за знищення чи погіршення середовища їх існування встановлюється Кабінетом Міністрів України.
Також, підвищені штрафи за:
- незаконне вивезення з України і ввезення на її територію об'єктів тваринного і рослинного світу;
- порушення правил створення, поповнення, зберігання, використання або державного обліку зоологічних, ботанічних колекцій і торгівлі ними;
- стрільбу з вогнепальної, холодної метальної чи пневматичної зброї, пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії в населених пунктах і в не відведених для цього місцях або з порушенням встановленого порядку.
Метою прийняття Закону є посилення охорони рідкісних видів тварин та рослин, занесених до Бернської конвенції.
Завданнями є захист середовищ існування рідкісних видів, занесених до Бернської конвенції, перш за все місць існування у лісах, а також на територіях державних природних заповідників; посилення заходів з охорони дельфіна-афаліни, ведмедя бурого, кажанів, чорного лелеки, скопи; заборона на застосування невибіркових засобів добування тварин – капканів; посилення боротьби з браконьєрством.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Usilena-oxrana-redkix-vidov-zhivotnyx-i-rastenij.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!