Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Спрощено процедуру набуття статусу безробітного для переселенців

August 28, 2014

27 серпня  Кабмін прийняв постанову, якою вніс зміни до Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу.
Зокрема, спрощено процедуру набуття статусу безробітного для громадян України, які переселилися з тимчасово окупованої території. Скорочено перелік документів, необхідних для набуття такого статусу. Крім того, громадяни з Криму звільняються від обов’язку надання довідки про припинення ведення господарства для членів особистих селянських господарств – переселенців.
Реєстрація таких безробітних, надання їм соціальних послуг та матеріального забезпечення здійснюватиметься на основі даних Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.
Безробітним з Криму відтепер також дозволяється не відвідувати центр зайнятості в разі настання надзвичайної ситуації, виникнення якої підтверджуватиметься відповідним органом. До цього вони повинні були відвідувати центри зайнятості не рідше, ніж один раз на 30 днів.
Важливою складовою внесених змін є забезпечення соціальних послуг та виплат на випадок безробіття без припинення та поновлення реєстрації для безробітних громадян, які переселилися з території проведення антитерористичної операції. Відповідно до постанови Кабміну такі особи не знімаються з обліку, надання соцпослуг та виплат їм здійснюється центром зайнятості, до якого вони звертаються за фактичним місцем перебування.

За матеріалами Урядового порталу.

Новини за темою:
Як переселенцям із зони АТО зареєструвати права на нерухомість?
Хто здійснює реєстрацію речових прав на нерухомість у Кримському регіоні
Встановлено грошову допомогу на проживання переселенцям з АР Крим та м. Севастополя

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!