Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Сплата штрафів та пені : які коди застосовувати

November 4, 2016

ДФС у Харківській області повідомляє, що суми штрафних (фінансових) санкцій та пені сплачуються за кодами бюджетної класифікації, за якими здійснюється зарахування відповідних податків та зборів.
Але, із зазначеної норми є й невеликий виняток. Він стосується сплати штрафних (фінансових) санкцій та пені за порушення у сфері зовнішньоекономічної діяльності, якщо відповідну санкцію застосовує орган фіскальної служби. Адже відповідальність за відповідні порушення встановлена не ПКУ, а нормами законодавства про зовнішньоекономічну діяльність. Тобто ЗЕД-порушникам при сплаті штрафів слід орієнтуватися на коди бюджетної класифікації, наведені органом фіскальної служби в податкових повідомленнях-рішеннях.
Варто звернути увагу на накладення штрафів у випадках здійснення суб’єктами господарювання операцій із реалізації пальногобез реєстрації таких суб’єктів платниками акцизного податку, чи за порушення порядку реєстрації акцизних накладних та розрахунків коригування до таких акцизних накладних у Єдиному реєстрі акцизних накладних. Сплату штрафів, які застосовані за такі порушення, слід здійснювати на бюджетні рахунки за кодом класифікації доходів бюджету 14021900 (Пальне).

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Uplata-shtrafov-i-peni-kakie-kody-primenyat

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!