Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Українським виробникам спростять процедуру поставки органіки в ЄС

November 1, 2016

За останні кілька років Україна стала надійним постачальником органічної продукції в країни ЄС, завдяки якості та конкурентоспроможності. У Мінагрополітики стверджують, що будуть працювати над зниженням регуляторних бар'єрів для імпорту української органічної продукції в країни ЄС.
Справа в тому, що українська продукція проходить перевірку перед перетином кордону, потім в країні призначення. Так за рішенням Єврокомісії перевіряють Україну і ще 9 країн. У зв'язку з цим імпортери втрачають час і гроші через додаткові аналізи, а це впливає на конкурентоспроможність наших продуктів.
Своїм основним завданням Мінагрополітики вважає створення повноцінного реєстру виробників органічної продукції в Україні, який допоможе мати чітку і прозору картину органічного сектора країни. Також стало відомо, що європейські колеги готують до запуску нову електронну систему сертифікації для імпорту продукції. Це, на думку чиновниці, допоможе відстежувати продукцію при транспортуванні для прозорості торгівлі і зниження ризиків шахрайства, а також значно знизить рівень витрат для наших контролюючих органів.
Повідомляється, що постанова ЄК про перехід на електронну систему сертифікації вступить в силу в протягом 6 місяців, а запуск планується вже в квітні 2017 року.
Європейські імпортери повинні бути зацікавлені в інвестиціях в відповідну інфраструктуру і логістику для експорту органічної продукції з України.
Як відомо, органічні продукти вирощуються без застосування синтезованих хімікатів, добрив або ГМО. Цей новий метод вирощування сільськогосподарської продукції отримав широке визнання, як передова технологія отримання харчових продуктів майбутнього. Органічний - це не просто сільське господарство без хімії, це те, як інгредієнти продукту були вирощені, підготовлені, оброблені і упаковані.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Ukrainskim-proizvoditelyam-uprostyat-proceduru-postavki-organiki-v-ES

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!