Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Українці зможуть знімати гроші з карти в касі магазину

April 28, 2016

Українці зможуть зняти частину готівки зі своєї карти або внести на неї кошти в момент оплати покупки в касі будь-якого магазину. Законопроект, що передбачає такі нововведення, буде зареєстрований у Верховній Раді на початку травня. Про це розповів Андрій Журжій, перший заступник голови Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики, в ході вчорашньої конференції EMA Payments and Innovations Conference.
Законопроект, який був розроблений спільно з Європейською Бізнес Асоціацією, покликаний врегулювати деякі законодавчі перепони, які на сьогоднішній день існують, зазначив пан Журжій.
Ініціатива надасть можливість власнику картки в момент оплати покупки в касі будь-якого торговця зняти частину готівки. Крім того, клієнти отримають можливість поповнити карту також в касі, наприклад, перерахувати на неї здачу. Таким чином, українські роздрібні торговці можуть стати точками доступу власників карток до готівкових коштів, і таким чином буде розширена інфраструктура доступу до використання платіжних карт.
Андрій Журжій також навів приклад Грузії в контексті стимулювання безготівкових розрахунків. У цій країні використовувалася національна лотерея, учасником якої користувач карти автоматично ставав в момент оплати покупки. На думку експерта, подібні програми заохочення можуть використовувати українські ресторани, різні заклади, торговці і т. д.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Ukraincy-smogut-snimat-dengi-s-karty-v-kasse-magazina.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!