Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Українці можуть платити за електрику за старими цінами

July 26, 2016

Активісти виграли суд: українці можуть платити за електрику за старими цінами.
Тепер можна зробити перерахунок тарифів і повернути гроші за електроенергію є можливість простим українцям повернути переплачені гроші назад.
Така ж ситуація з водовідведенням, з водопостачанням, з гарячою водою, газом. Зберігаємо постанову до себе на комп'ютер і йдемо в РЕМ писати заяву на перерахунок і прохання надсилати платіжки за старими тарифами посилаючись і вказуючи дату і номер постанови НКРЕКП від 26 лютого 2015 року № 220 "Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню" незаконним і нечинним з моменту прийняття рішення в суді.
Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним лютневе підвищення тарифів на електроенергію, тому українці можуть платити за світло за старими тарифами. У травні громадські організації, об'єднані в спільну ініціативу "Ціна Життя", оскаржили в адмінсуді Києва постанову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), про підвищення тарифів на газ, електроенергію, опалення. 8 вересня суд визнав постанову НКРЕКП від 26 лютого 2015 року № 220 "Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню" незаконним і нечинним з моменту прийняття.
Рішення суду набирає чинності через десять днів після прийняття, якщо не буде подана апеляція.
Суд визнав Постанова НКРЕКП незаконним, так як згідно з чинною на момент його прийняття редакції частини 2 статті 12-ї Закону "Про електроенергетику" виняткові повноваження встановлювати тарифи на електроенергію тільки попередниця НКРЕКП - Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ). А такі повноваження були надані НКРЕКП тільки законом від 4 червня 2015 року, який набув чинності 16 липня 2015 року. Тобто НКРЕКП в лютому не мала повноважень підвищувати ціни на світло.

Докладнішу інформацію можна знайти за посиланням: http://www.golos-narodu.com.ua/

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Ukraincy-mogut-platit-za-elektrichestvo-po-starym-cenam-1

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!