Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Україна запроваджує новий механізм торгівлі квотами на викид парникових газів

October 22, 2015

Розроблена Мінекології стратегія найближчим часом буде подана на затвердження Кабміну

Стратегія кліматичної політики України передбачає, зокрема, запровадження нової системи торгівлі квотами на викид парникових газів, повідомив в ході брифінгу в. о. міністра екології і природних ресурсів Сергій Курикін.

"Ряд організаційних, політичних, технічних заходів пов'язаний з реалізацією зобов'язань, які Україна взяла при підписанні Угоди про асоціацію з ЄС. Зокрема, 77-а директива передбачає введення внутрішнього національного механізму торгівлі квотами", - розповів Курикін.

За його словами, міжнародної торгівлі квотами більше не буде, натомість найбільші підприємства, які здійснюють найбільший викид двоокису вуглецю в атмосферу (на рівні не менше 25 тонн у рік), зможуть продавати зайву або купувати необхідну квоту на внутрішньому ринку.

"Це дасть нам можливість регулювати процеси, і шляхом перерозподілу квот окремих підприємств домагатися, щоб загальний обсяг викидів не перевищував норму", - сказав Курикін.

Україна повинна запровадити нову систему протягом двох років за підтримки міжнародних консультантів, додав Курикін. За його словами, в найближчий тиждень розроблений документ по кліматичній політиці України буде подано до Кабінету Міністрів.

Нагадаємо, Україна - одна з небагатьох країн світу, яка з 1990 по 2000 рік різко скоротила викиди парникових газів через низьку завантаження промисловості, а за наступні вісім років зростання так і не наблизилася до показників 1990-го. Як повідомлялося, сьогодні рівень викиду двоокису вуглецю, що спричиняють глобальне потепління, становить 43% від рівня 1990 року.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Ukraina-zaprovadzhuye-novij-mexanizm-torgivli-kvotami-na-vikid-parnikovix-gaziv-10580

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!