Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Україна враховуватиме документи, видані окупаційною владою?

November 23, 2015

Законодавцям пропонують закріпити обов’язок офіційних органів та посадових осіб держави приймати документи, видані окупаційною владою. Це необхідно для з’ясування, перевірки чи підтвердження відомостей про особу (в тому числі її майно).

Такі пропозиції щодо змін до законодавства України розміщено на сайті Української Гельсінської спілки з прав людини.

Врахування і використання вищевказаних документів органами державної влади, органами місцевого самоврядування не є визнанням таких актів (рішень, документів). Відповідні органи влади, які отримали документи, видані окупаційною владою, ведуть у реєстрах облік відомостей про особу, зазначених у таких документа.

Водночас пропонується внести зміни до законів про державну реєстрацію актів цивільного стану та  про правовий режим на тимчасово окупованій території України. Згідно з цими змінами органи державної реєстрації актів цивільного стану для підтвердження фактів, що підлягають державній реєстрації (факт народження, смерті на окупованій територій),враховують відомості, вказані в документах виданих відповідними органами влади на окупованих територіях.

Розгляд справ щодо встановлення факту народження або смерті особи на тимчасово окупованій території України здійснюється будь-яким місцевим загальним судом.

Слід зауважити, що парламент вже погодив за основу законопроект щодо встановлення факту народження, смерті на окупованій території судом.

(Публикуется на языке оригинала)

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/Ukraina-vraxovuvatime-dokumenti-vidani-okupacijnoyu-vladoyu-11439

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!