Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Туристичний збір: як обліковувати?

March 31, 2014

Туристичний збір відноситься до місцевих податків та зборів. Порядок його справляння визначено у ст. 268 ПК. Платниками туристичного збору є фізичні особи (громадяни України, іноземці, особи без громадянства), які прибувають до місцевості, на території якої діє рішення місцевої ради про його встановлення, та отримують послуги з тимчасового проживання (ночівлі) із зобов’язанням залишити місце перебування у визначений строк.
Видатки зі сплати податків та зборів, обов’язкових платежів до бюджетів здійснюються за кодом 2800 «Інші поточні видатки».
Відповідно до Плану рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ (далі – План рахунків) та Порядку застосування Плану рахунків (додаток 1 до Плану рахунків) розрахунки установи з:
- бюджетом з податків і зборів обліковуються на субрахунку 641 «Розрахунки за податками і зборами в бюджет» з розподілом на види податків і зборів, які сплачуються установою;
- іншими дебіторами установи – на субрахунку 364 «Розрахунки з іншими дебіторами».

Детальніше про туристичний збір та приклад відображення у бухобліку дивись у журналі „БАЛАНС-БЮДЖЕТ” від 31.03.14 р. № 13.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!