Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Три переваги відміни трудових книжок

September 21, 2015

Співавтор законопроекту про скасування трудових книжок Адрій Єрашов назвав три основні переваги цієї ідеї, висунутої Міністерством економіки.

Одним з плюсів законопроекту є захист працівника.

"Коли людину незаконно звільнили з роботи, припустимо, йому записали в трудову книжку про те, що він звільнений за статтею. Він, звичайно ж, йде в суд, наймає юристів, вони оскаржують даний запис. Суд приймає, припустимо, рішення на користь працівника, запис у трудовій виправляють. Людина приходить з цією трудовою книжкою до нового роботодавця, і він бачить обидві ці записи ... Для майбутнього роботодавця це проблемний співробітник ", - пояснив Андрій Єрашов.

За його словами, після скасування трудових книжок працівник зможе уникнути ситуації, в якій він буде представлений в "поганому" світлі перед майбутнім роботодавцем, хоч і не зі своєї вини. Оскільки в електронному реєстрі буде зберігатися тільки остання запис, а незаконна запис про звільнення за статтею, відмінена судом, буде вилучена. З трудовою книжкою цього не зробиш - навіть закреслити запис можна побачити.

Експерт також зазначив, що другим плюсом цього законопроекту є економія для бізнесу.

"Ми припускаємо, що зекономлені гроші підуть на розширення бізнесу, на створення нових робочих місць, можливо, на підвищення заробітної плати", - казал Єрашов

Ще однією перевагою скасування трудових книжок експерт назвав економію часу та зменшення кількості документів, необхідних для надання в різні держструктури при оформленні виплат.

"Плюс" ще в тому, що не треба буде при втраті трудової книжки йти і відновлювати всі записи, збирати їх по компаніях, частина з яких вже можуть і не працювати, інша частина - ліквідована. Це проблема, яка раніше була. Раніше для призначення виплат, тієї ж пенсії, треба було принести трудову книжку. А зараз вже в Пенсійному фонді це все давно є, і їм, окрім вашого паспорта та коду більше нічого не треба ", - сказав співавтор законопроекту про скасування трудових книжок.

Він додав, що ця реформа спрямована на максимальне спрощення та автоматизацію оформлення пенсій та інших виплат.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Tri-perevagi-vidmini-trudovix-knizhok-9667

 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!