Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Вимоги до договорів про кореспондентські відносини та про обслуговування емісії ЦП

September 30, 2013

Затверджені:
- вимоги до договору про кореспондентські відносини;
- вимоги до договору про обслуговування випусків ЦП між емітентом і Центральним депозитарієм.
Вимоги до договору про кореспондентські відносини поширюються на Центральний депозитарій та депозитарій іноземної держави або міжнародну депозитарно-клірингову установу (далі - депозитарій-кореспондент) при укладенні договору про кореспондентські відносини, внесенні змін до нього. Предметом такого договору є надання Центральним депозитарієм послуг щодо відкриття та ведення рахунку в ЦП депозитарію-кореспонденту, обліку на цьому рахунку ЦП, права за якими та права на які належать клієнтам депозитарію-кореспондента, та здійснення Центральним депозитарієм депозитарних операцій на підставі розпоряджень депозитарію-кореспондента.
Договір про обслуговування випусків ЦП укладається між емітентом і Центральним депозитарієм. Предметом такого договору є надання Центральним депозитарієм послуг з депозитарного обслуговування випусків ЦП та корпоративних операцій емітента, у т. ч. надання Центральним депозитарієм послуг щодо забезпечення погашення емітентом боргових ЦП, а також виплати доходів за ЦП шляхом зарахування коштів, переказаних емітентом на рахунок Центрального депозитарію, відкритий у Розрахунковому центрі з обслуговування договорів на фінансових ринках, для їх подальшого переказу отримувачам.
Протягом року з дня набрання чинності Законом «Про депозитарну систему України» (з 12.10.13 р.) Центральний депозитарій повинен привести укладені ним такі договори у відповідність до затверджених вимог.

Рішення НКЦПФР від 06.08.13 р. № 1411 та № 1413 набудуть чинності з дня опублікування (готуються до опублікування в «Офіційному віснику України» від 04.10.13 р. № 74).


Новини за темою:

Вимоги до депозитарного договору

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!