Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Транспортний податок: оновлені правила

January 26, 2017

Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року. Наразі об'єктом оподаткування є легкові автомобілі середньоринкова вартість яких становить понад 1 200 000 грн. (у минулому році транспортний податок сплачувався за автівки вартістю понад 1 033 500 грн.).
Суттєво змінилися й правила обрахунку середньоринкової вартості автівок. Наразі Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, яке є відповідальним за  визначення середньоринкової вартості автівок за методикою, встановленою Кабміном, до уваги братимуться лише марка авто, його модель, рік випуску, об'єм циліндрів двигуна та тип пального. Тип коробки переключення передач та пробіг легкового автомобіля, які фігурували у попередніх параметрах, відтепер не враховуватимуться.
Зміни законодавства також впроваджують конкретний термін інформування платників щодо об’єктів  оподаткування транспортним податком. Відтепер перелік легкових автомобілів, які є об’єктом для нарахування транспортного податку має щорічно розміщуватися на офіційному веб-сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України у термін до 1 лютого звітного року.
Розмір ставки податку за кожен легковий автомобіль залишився без змін - 25000 гривень, так само як й обов’язок юридичних осіб - власників автівок, які будуть вказані у зазначеному переліку, до 20 лютого п.р. подати до податкової інспекції за місцем реєстрації об'єкта оподаткування декларацію, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.
Сплачується транспортний податок, як і раніше, за місцем реєстрації об'єктів оподаткування:
а) фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;
б) юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Transportnyj-nalog-obnovlennye-pravila.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!