Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

ТОП найбільш перспективних професій в Україні

May 18, 2016

Державна служба зайнятості склала перелік найбільш перспективних професій в Україні, попит на які не буде зменшуватись у найближчі роки. Серед них - медичні професії, інженерні, фахівці галузі IT та агрономи.
Якщо розглядати найбільш перспективні професії у розрізі робітничих спеціальностей, то найбільш затребуваними у найближчі роки будуть трактористи, кухарі, швачки, водії та будівельники. При цьому, середня заробітна плата кваліфікованого кухаря близько 8 тисяч гривень, а справний тракторист за рік може отримувати заробітну плату до 120 тис. грн.
На сьогодні, найбільш перспективні професії в Україні можна безкоштовно опанувати, звернувшись до служби зайнятості. «Якщо до нас звертається людина без спеціальності, або ж, маючи освіту вона не може знайти підходящу роботу, ми пропонуємо безкоштовно пройти навчання у центрах професійно-технічної освіти ДСЗ або в інших навчальних закладах.
Найбільш поширеними професіями, які здобули безробітні, є перукар, кухар, електрогазозварник, тракторист-машиніст, водій, продавець, швачка. Рівень працевлаштування після закінчення профнавчання у ЦПТО – 85%.
Сьогодні служба зайнятості знаходиться у процесі реформи і одним із її важливих складових є запровадження короткострокового та середньострокового прогнозу ринку праці. За допомогою такого прогнозу можна буде визначити не тільки затребуваність професій на ринку праці в найближчі 1-5 років, але і розрахувати потребу у спеціалістах в конкретних регіонах країни.
До відома, протягом 4 місяців поточного року послуги служби зайнятості з пошуку роботи отримували 759,6 тис. зареєстрованих безробітних, серед них третину становили соціально вразливі категорії населення, зокрема інваліди, внутрішньо переміщені особи, військовослужбовці, які брали участь в АТО.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/TOP-samyx-perspektivnyx-professij-v-Ukraine.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!