Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Топ-10 правових подій тижня для бізнесу

May 23, 2016

1. Спрощена процедура отримання дозволів АМКУ на концентрацію
18 травня набув чинності Закон, який повинен знизити регуляторний тиск на бізнес в частині узгодження угод злиття / поглинання з АМКУ. Відповідно до Закону № 935-VIII АМКУ більше не буде цікавитися купівлею і продажем підприємств, вартість активів яких не перевищує 8 млн євро. Поріг контролю за концентрацією підвищений - перед поглинанням тепер будуть перевірятися великі концентрації між компаніями з річним оборотом понад 150 млн євро. Також введена система попередніх консультацій з АМКУ, істотно підвищено плату за подачу заяви на дозвіл на концентрацію і узгоджені дії.

2. Україна офіційно приєдналася до Угоди СОТ про держзакупівлі
Завершилася офіційна процедура приєднання України до Угоди СОТ про державні закупівлі (GPA). Українські компанії отримали право брати участь у держзакупівлях 45 країн-учасниць угоди GPA, серед яких країни ЄС, Японія, США, Корея, Тайвань, Сінгапур, Гонконг, Канада. Загальний обсяг ринку держзакупівель СОТ оцінюється в 1,7 трильйона доларів щорічно.

3. Змінено форми заяв в сфері держреєстрації бізнесу
Мін'юст наказом № 1327/5 вніс зміни до форм заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, ФОП і громадських формувань. Також затверджено нові форми заяв: 1) про державну реєстрацію припинення відокремленого підрозділу юридичної особи; 2) про держреєстрацію змін до відомостей про відокремлений підрозділ юридичної особи, що містяться в Єдиному держреєстрі юросіб, фізосіб-підприємців та громадських формувань.
Докладнішу інформацію можна знайти за посиланням: http://jurliga.ligazakon.ua/.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Top-10-pravovyx-sobytij-nedeli-dlya-biznesa-2.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!