Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Топ-10 правових подій тижня для бізнесу

June 21, 2016

1. Прийнято Закон про реструктуризацію кредитів підприємств
Верховна Рада 14 червня ухвалила Закон «Про фінансової реструктуризації», який визначає умови і порядок проведення процедури фінансової реструктуризації для юросіб-суб'єктів підприємницької діяльності. Процедура передбачає добровільне, а не обов'язкова участь підприємств, буде проходити при узгодженні всіх сторін. Закон буде діяти 3 роки.

2. Спрощено порядок відкриття банками рахунків юрособам
16 червня вступила в силу постанова НБУ № 346, яким скасовано вимоги про подання в банк при відкритті рахунків копії установчих документів юрособами, зареєстрованими після 01.01.2016. Таким чином, норми Інструкції приведені у відповідність з новими вимогами законодавства щодо спрощення ведення бізнесу.

3. Мобільні групи почали перевірки на митницях
При Мінфіні створено Міжвідомчу цільової центр і 20 спільних мобільних груп щодо запобігання та виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи. Мобільні групи мають право безперешкодного доступу на всі зони митного контролю та пункти пропуску. Відповідна постанова Кабміну № 371 набула чинності 15 червня.

4. Закон про зменшення акцизного збору на б/у авто переданий на підпис Президенту
Розблоковано процес підписання Закону про внесення змін до ПК щодо стимулювання розвитку ринку б / у ТЗ. Депутати 16 червня відхилили проект постанови про скасування прийняття Закону, голова ВР підписав Закон і передав його на підпис Президенту.

5. Поліція посилила контроль за перевезенням небезпечних вантажів
До 30 червня правоохоронці здійснюватимуть посилений контроль за дотриманням законодавства водіями, які здійснюють перевезення небезпечних вантажів, перевіряти наявність у них необхідних документів. Також поліцейські приділять увагу належному оформленню перевізних документів, відповідності маркування ТЗ, якими перевозяться відповідні категорії вантажів, інформаційними таблицями / знаками.

Докладнішу інформацію можна знайти за посиланням: http://jurliga.ligazakon.ua/news/2016/6/17/147072.htm.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Top-10-pravovyx-sobytij-nedeli-dlya-biznesa-1.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!