Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Термінальний чек не може вважатись розрахунковим документом

November 7, 2014

Відповідно до п. 2 ст. 3 Закону „Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зобов’язані видавати особі, яка отримує послугу, розрахунковий документ встановленої форми на повну суму проведеної операції.

Положеннями вимоги до змісту розрахункових документів визначено обов’язкові реквізити розрахункових документів. У разі відсутності хоча б одного з обов’язкових реквізитів, а також недотримання сфери призначення, документ не є розрахунковим.

Враховуючи вищевикладене та те, що чек, який видається терміналом миттєвої сплати („IBOX” тощо) не містить всіх необхідних реквізитів відповідно до вимог Положення (напису „ФІСКАЛЬНИЙ ЧЕК”, порядковий номер фіскального чеку, позначення форми оплати тощо), друкується пристроєм, що не внесений до Держреєстру РРО, то даний розрахунковий документ не може вважатись розрахунковим документом. При цьому, даний чек не може бути підставою для оплати будь-яких послуг за рахунок коштів підприємства.

За матеріалами ІДД ЗІР (розділ 109.10).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!