Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Тепер зовнішньоекономічні договори можливо укладати в електронній формі

December 28, 2016

Головне управління ДФС у Харківській області повідомляє про введення в дію  з 3 січня 2017 року Закону України від 03.11.2016 р. № 1724-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення адміністративних бар'єрів для експорту послуг».
Документ мінімізує адміністративні бар'єри під час процедур укладення зовнішньоекономічних контрактів, зарахування валютного виторгу, а також бухгалтерського обліку та фінансової звітності.
Відтепер укладення зовнішньоекономічних договорів буде можливим не лише в письмовій, але і в електронній формі. Закон також закріплює заборону банкам вимагати переклад документів українською мовою, у разі якщо вони оформлені англійською, рахунок (інвойс) визнаватиметься первинним документом і може бути підписаний за допомогою особистого підпису, аналога власноручного підпису, електронного підпису або електронного цифрового підпису, електронного підпису одноразовим ідентифікатором.
При цьому первинні документи, складені в електронній формі, застосовуються у бухгалтерському обліку за умови дотримання вимог законодавства про електронні документи та електронний документообіг
Такі зміни сприятимуть переходу від електронних закупівель до електронного укладання контрактів та покращенню інвестиційного клімату в Україні.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Teper-vneshneekonomicheskie-dogovory-mozhet-zaklyuchat-v-elektronnoj-forme

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!