Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

«Тексти.org.ua» відновив веб-аплікацію, яка відстежує шлях державних грошей у приватні руки

August 1, 2016

Колектив сайту «Тексти.org.ua» («Агенції журналістики даних») відновив веб-аплікацію, яка дозволяє шукати інформацію по базі даних держзакупівель. На сайті дані про всі закупівлі з 2008 року – майже 800 тисяч контрактів на два трильйони гривень.
На z.texty.org.ua можна подивитися як закупівлі певного державного органу чи міської ради, так і побачити, яке підприємство коли і кому що продавало.
Тут зведені дані з Вісника державних закупівель і Prozorro. Зараз тендери проводяться через обидві ці системи.
За інформацією сайту, інструмент створено для всіх, хто цікавиться ринком закупівель — від учасників до розслідувачів. База оновлюється щодня.
Зараз в базі зберігаються наступні дані:дата; продавець (отримувач державних коштів) і дані по ньому - код ЄДРПОУ або номер ІПН, назва, адреса (не відображається в Закупівлях 2.0), контакти (не відображаються); покупець (державна установа) і дані по ньому - ті ж самі, що й у продавця; що саме купується/продається (на що витрачені державні кошти); cума угоди (скільки витрачено державних коштів) у гривнях.
Додавши пошук за ключовими словами і запакувавши базу даних у зручний інтерфейс, Тексти.org.ua cтворили оновлену версію інструменту для дослідження тендерних даних.
В ній – усе суттєве про державні закупівлі в Україні з 2008 року. Наразі в базі міститься інформація про закупівлі на майже 2 трильйони гривень, загальна сума - 1 976 813,87 млн гривень, всього угод – 788 523 контрактів.
Вперше z.texty.org.ua запустили у 2012 році, того ж року він став фіналістом міжнародного конкурсу Data Journalism Awards.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Tekstiorgua-vozobnovil-veb-applikaciyu-kotoraya-otslezhivaet-put-gosudarstvennyx-deneg-v-chastnye-ruki

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!