Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Митні формальності при переміщенні товарів через межі ВЕЗ "Крим"

November 3, 2014

ДФС роз’яснила окремі питання митного контролю та оформлення товарів, що переміщуються через межі вільної економічної зони (ВЕЗ) "Крим", а саме:

1) Щодо визнання недійсними митних декларацій (далі - МД) на товари, що не перетнули меж ВЕЗ "Крим"

Якщо товари, транспортні засоби комерційного призначення, оформлені за декларацією для вивезення за межі митної території України, не перетнули державний кордон України протягом 180 днів, орган доходів і зборів визнає цю митну декларацію недійсною. Зазначений строк може бути зменшений за письмовим зверненням декларанта або уповноваженої ним особи.

Таким чином, митна декларація на товари, що були оформлені й пропущені митницями України для ввезення на територію ВЕЗ "Крим", але не перетнули її меж, може бути визнана митницею недійсною у встановленому порядку з проведенням всіх необхідних дій у ЄАІС органів доходів і зборів України.

2) Щодо внесення до МД відомостей про документ, за яким здійснювалось переміщення товарів внутрішнім транзитом

Відомості про документ, за яким здійснювалось переміщення товарів внутрішнім транзитом, повинні вноситись до графи 40 митної декларації (у тому числі додатково до відомостей про митну декларацію, за якою здійснювалось поміщення товарів у режим вільної митної зони).

3. Щодо оформлення періодичних МД на товари, що ввозяться з Криму

Можливість оформлення митницями України періодичних митних декларацій типу "ІМХХРР", у першому підрозділі графи 37 яких зазначений код "ХХ81", для декларування у відповідний митний режим товарів, що випускаються з території ВЕЗ "Крим" у митному режимі транзиту з оформленням Херсонською або Запорізькою митницями для доставки до митниці призначення МД типу "ТР81АА" або документів, що використовуються для декларування товарів і транспортних засобів у митний режим транзиту.

4) Щодо оформлення підрозділами Херсонської митниці попередніх і періодичних МД

Допускається подання й оформлення підрозділами Херсонської митниці:

- попередніх, періодичних митних декларацій та додаткових декларацій на товари, що ввозяться з території ВЕЗ "Крим" на іншу територію України для оформлення цими підрозділами Херсонської митниці;

- періодичних митних декларацій та додаткових декларацій на товари, що переміщуються з іншої території України на територію ВЕЗ "Крим".

5) Щодо ознаки операцій з товарами, що переміщуються через межі ВЕЗ "Крим"

При поміщенні товарів у митний режим вільної митної зони на території ВЕЗ "Крим", а також при зміні митного режиму товарів після перебування в митному режимі вільної митної зони на території ВЕЗ "Крим" та подальшій зміні митного режиму товарів, що переміщені з території ВЕЗ "Крим" на іншу територію України третім та четвертим знаками чотиризначного коду в другому підрозділі графи 37 МД зазначається код "08".

Лист ДФС від 28.10.14 р. № 8651/7/99-99-24-01-04-17.

 

Новини за темою:

Особливості переміщення українських товарів з тимчасово окупованої території

В якій валюті здійснюються розрахунки з CГ, що зареєстровані у ВЕД «Крим»?

Розрахунки та переміщення валюти до Криму

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!