Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Митне оформлення попередньої митної декларації типу «ЕА»

September 30, 2013

Відповідно до МКУ за рішенням органу доходів і зборів випуск товарів, транспортних засобів відповідно до заявленого митного режиму за попередньою митною декларацією (далі – ПМД), яка містить всю необхідну для цього інформацію, може бути здійснено після переміщення цих товарів, транспортних засобів через митний кордон України без пред`явлення їх цьому органу доходів і зборів. Такій ПМД з обсягом даних, необхідним для випуску товарів у митний режим, присвоюється літерний код «ЕА».
Подання митниці декларацій типу «ЕА» здійснюється відповідно до пп. 3.9-3.10 Порядку виконання митних формальностей при здійсненні митного оформлення товарів із застосуванням митної декларації на бланку єдиного адміністративного документа з наданням документів та/або відомостей, передбачених ст. 335 МКУ. При цьому, у разі відсутності на момент подання ПМД оригіналів документів дозволяється подання їх копій.
Крім того, декларація типу «ЕА» не може бути використана для випуску у митний режим окремих видів товарів без доставки та пред`явлення їх органу доходів і зборів, яким оформлена така ПМД. Дане обмеження стосується підакцизних товарів, а також:
- товарів, що ввозяться на митну територію України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, трубопровідним транспортом, лініями електропередачі або у складі консолідованих вантажів;
- товарів, що при ввезенні на митну територію України декларуються у митні режими, відмінні від імпорту, реімпорту, тимчасового ввезення, переробки на митній території;
- товарів, задекларованих за однією декларацією типу «ЕА», пропуск яких при ввезенні на митну територію України здійснювався з розбивкою на окремі частини, в т. ч. у зв`язку з переміщенням у різних транспортних засобах або контейнерах.
З метою актуалізації раніше наданих роз`яснень відкликається ряд листів Держмитслужби.

Лист Міндоходів від 23.09.13 р. № 18879/7/99-99-24-01-06-17.


Новини за темою:

Коли банк знімає з контролю імпортні операції?

З нового року діятиме новий Митний тариф

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!