Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Студенти та науковці звільнені від мобілізації: прийнято Закон

July 1, 2015

Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення зміни до статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо звільнення від призову на військову службу під час мобілізації окремих категорій наукових і науково-педагогічних працівників" (законопроект № 2620).
Законодавчим актом встановлено, що призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також:
- студенти, аспіранти та докторанти, які навчаються на денній формі навчання;
- наукові і науково-педагогічні працівники, які мають вчене звання та/або науковий ступінь і працюють у вищих навчальних закладах, наукових установах та організаціях за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.
Законом також встановлено, що військовослужбовці з числа осіб, зазначених в абз. 3 ч. 2 ст. 23 Закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" (студенти, аспіранти та докторанти, які навчаються на денній формі навчання), призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період до набрання чинності цим Законом, підлягають звільненню, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!